Nieuw stuk Pieterpad nu officieel geopend

Anderen- Gedeputeerde Rein Munniksma heeft vorige week dinsdag de nieuwe aftakking van het Pieterpad bij Anderen in gebruik genomen. Het grootste wandelpad van Nederland loopt nu ook door het Andersche Diep. Het beekdal wordt gepasseerd via een prachtige historische Voorde, een oude doorwaadbare plaats in de beek. Munniksma was de eerste die de oversteek door het diep nam en kwam met droge voeten op de andere oever.

De wandelaars kunnen nu genieten van het natuurgebied het Andersche Diep, een prachtig beekdal in de bovenloop van de Drentsche Aa. Het heeft een hoge natuur- en landschapswaarde.

In het gebied grazen honderden Charolais koeien met hun kalveren. Met dit vee beheert de Familie Ubels het gebied als erfpachter van Staatsbosbeheer.

Het nieuwe stukje Pieterpad, dat dit jaar 25-jarig jubileum viert, ligt vlak bij de boerderij van Ubels aan de Provincialeweg 1 in Anderen. Het bedrijf is te vinden aan de weg van Rolde naar Gieten, direct na het viaduct met de N33 aan de rechterkant (gezien vanuit Rolde).

Leave a Comment