Welkom op natuurkoe.nl
DE STAL
Alle koeien en kalveren komen aan het einde van het seizoen terug op de stal. Hierdoor krijgt het natuurgebied rust en de dieren voldoende eten en drinken.
In de stal worden alle dieren in groepen gehouden. Deze groepen zijn gehuisvest in potstallen. Potstallen zijn hokken waar de mest afgedekt wordt met stro. Het broeien van deze vaste mest onder het stro zorgt voor warmte voor de dieren.
De koeien en hun kalveren blijven bij elkaar totdat het kalf volwassen genoeg is dat deze samen met haar soortgenoten apart gezet kan worden. Deze kalveren drinken dan niet meer bij de moeder en worden in koppels in de grote strostallen gehouden.
Zodra de leeftijd bereikt wordt dat de vaarzen gedekt kunnen worden, komt de stier erbij. Deze eerste jaarskalvende koeien blijven op stal bij het volgende seizoen om te controleren of het afkalven ook daadwerkelijk goed gaat.
De jonge stieren genieten van een grote droge strostal en lekker eten.

HET VLEES
Het prettige leven dat de dieren hebben gehad, vertaald zich terug in een heerlijk, lokaal stukje vlees. Door de goede leefomstandigheden in combinatie met de juiste raskoeien wordt het vlees heerlijk mals. Zelfs de runderlap kan als biefstuk bereid worden! U vindt het vlees onder de naam Boeuf d'Or bij de keurslagers in Nederland.
Provincialeweg 1, 9465 TW, Anderen, tel:0592-242666 mail: info@natuurkoe.nl
Het bedrijf
De natuur
De stal
Foto's
Links
Made on an iPad