Welkom op natuurkoe.nl
Provincialeweg 1, 9465 TW, Anderen, tel:0592-242666 mail: info@natuurkoe.nl
HET NATUURGEBIED
Het natuurgebied beslaat een groot oppervlak waardoor de koeien met hun kalveren de ruimte hebben. De natuur brengt de koeien en kalveren een diversiteit aan grassen en kruiden; het Andersche Diep dat de Koelanden doorkruist zorgt voor het water. De boomsingels en haar struiken zorgen voor beschutting bij hitten en biedt een koe bescherming als zij gaat kalven.


DE ZOOGKOEIEN
De kudde bestaat uit zo'n 300 zoogkoeien met hun kalveren en enkele stieren. De natuurlijke dekking zorgt voor sterke kalveren die opgroeien en leven in de kudde. De kalveren leren van hun moeder welke kruiden er gegeten kunnen worden. Er zijn namelijk veel kruiden, welke door het gebruik van het natuurgebied zijn ontstaan.
De natuur wordt door haar oppervlakte minimaal bemest door de kudde. Deze bemesting zorgt overigens voor een eigen ecosysteem met mestkevers en vliegen welke vervolgens weer vogels aantrekken.
Door de trek van de koeien, via de gebaande paden, worden enkele delen meer betreden dan andere gebieden en ontstaat er als gevolg hiervan een plantenvariëteit. Ook wordt deze diversiteit aan flora en fauna versterkt door de hoogteverschillen van de grondwaterstanden.
Zonnedauw, de grote klauwier, de gele kwikstaart en de echte kievitsbloem een kleine greep uit het assortiment dat het natuurgebied rijk is.
Het bedrijf
De natuur
De stal
Foto's
Links